Επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές που συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (περίπου 8 με 10 βαθμούς) σε όλη τη χωρά από το Σάββατο.

Αναλυτικά

Αττική


Προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 11:41