Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών, που εκδόθηκε σήμερα 26-11-2018 και ώρα 13.00 και ισχύει από την Τετάρτη 28-11-2018 έως και την Κυριακή 2-12-2018.

Τετάρτη 28-11-2018
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια , τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια που από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Θεσσαλίας
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη από έως 7 μποφώρ που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στο βόρειο αιγαίο σε βορειοανατολικούς από το βράδυ 7 με 8 μποφώρ.

Θερμοκρασία : Σε πτώση στα βόρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πέμπτη 29-11-2018
Καιρός: Στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 4 μποφώρ στην υπόλοιποι χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 , στο αιγαίο βαθμιαία 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφώρ.
Θερμοκρασία: Σε αισθητή πρώτη σε όλη την χώρα ενδεικτικά στα βόρεια, μέγιστη θα φτάσει τους 4 με 8 βαθμούς κελσίου και στα κεντρικά τους 5.με 10 βαθμούς κελσίου.
Παρασκευή 30-11-2018
Καιρός: Στην ήπειρο και τα νησιά του ιονίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά , καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο αιγαίο και πιθανόν τοπικά 9 μπορώρ. Στα δυτικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφώρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα.
Σάββατο 01-12-2018
Καιρός: Στα ανατολικά ηπειρωτικά , την Εύβοια , τις Κυκλάδες χιονοπτώσεις στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφώρ και στο αιγαίο τοπικά 6 με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Κυριακή 02-12-2018
Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια.
Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μα την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία : Σε μικρή άνοδο στα δυτικά.
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης