Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στις βόρειες κυρίως περιοχές της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, έως και το απόγευμα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται, όπως και χθες, από χαλαζόπτωση και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Για το Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει με έκτακτο δελτίο της σταδιακή εξασθένηση, ωστόσο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά διαστήματα καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το πρωί στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Ακούστε την πρόγνωση του τριημέρου από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο

Αναλυτική πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, θα επικρατήσουν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσουν κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Θα υπάρξει βελτίωση από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανόν στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά περιόδους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η ταχύτητα των ανέμων σύμφωνα με το σύστημα Ποσειδών

Το ύψος των κυματισμών σύμφωνα με το σύστημα Ποσειδών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης