Νέα επιδείνωση του καιρού από τα χαράματα της Πέμπτης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 11:26
Νέα επιδείνωση του καιρού από τα χαράματα της Πέμπτης
Για ύφεση μέχρι το βράδυ στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Καλαμάτας κάνει λόγο ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, υπογραμμίζοντας όμως ότι θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα χαράματα της Πέμπτης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Λάλος αναφέρει ότι έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες - υπολογίζεται πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες - και είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμένων περιοχών και παρεμβάσεων ή παραλείψεων του ανθρώπινου παράγοντα δημιούργησαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λάλο, «στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένα μέρος της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν τα φαινόμενα όλη μέρα, με μικρή ύφεση το βράδυ».

«Αυτές τις ώρες έχουν μετατοπιστεί οι καταιγίδες στην περιοχή της Λακωνίας και του Αργολικού Κόλπου. Υπάρχει ύφεση στις δυτικές περιοχές, ακόμη και στην Καλαμάτα που είχε σοβαρά προβλήματα. Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα» επισημαίνει και συμπληρώνει: « Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες, αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 12:57