Ο καιρός σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 06:04
Ο καιρός σήμερα
Τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα και πιθανώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Το απόγευμα και βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 33,στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 37 και στην Κρήτη από 20 έως 33.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι σταδιακά θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα και βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 06:04