Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στην Δυτική Ελλάδα από 18 έως 32, στη Νότια Ελλάδα από 22 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 βαθμούς με εξαίρεση τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και τις νότιες ακτές της Κρήτης όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς και τα Δωδεκάνησα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ τα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, 06:09