Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 7 έως 22, στα κεντρικά από 12 έως 25, στα νότια από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 25, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 μποφόρ από το πρωί. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως και από το μεσημέρι θα στραφούν δυτικούς και βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα για παροδική βροχή, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης