Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα
Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο αναμένονται σήμερα. Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά κατά κύριο λόγο στην Κρήτη και δευτερευόντως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια, στις Σποράδες και πιθανώς στην ανατολική Στερεά. Από το μεσημέρι αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις και στο βόρειο Αιγαίο, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 12 έως 28, στα νότια από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 24, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 15 έως 22, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 26, και στην Κρήτη από 18 έως 21.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 09:16