Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας περιμένουμε σήμερα. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα, ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία, όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στην Ήπειρο από 12 έως 27, στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 14 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα πολύ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στον Σαρωνικό σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στον νότιο Ευβοϊκό ισχυροί 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι.. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης