Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα
Αρχικά κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια, με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις βοριάδες, περιμένουμε σήμερα.

Βαθμιαία η ένταση των φαινομένων θα μειωθεί και αυτά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα εξασθενήσουν οι θυελλώδεις βοριάδες. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς στη Β. Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), από 5 έως 9 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 0 έως 12 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, από 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, επίσης με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 09:45