Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και βαθμιαία τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 27 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 26 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (τοπικά στη Ρόδο έως τους 36-37 βαθμούς Κελσίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης