Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, καθώς ο Αύγουστος μπαίνει δροσίζοντάς μας με τοπικές βροχές και βοριάδες.

Έτσι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ πτωτικά θα κινηθεί η θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια προβλέπονται στην Αττική, ενώ λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρους βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 2 Αυγούστου

Για αύριο Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη δυτική Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία πάντως δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα Δυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις επόμενες τρεις μέρες, από Τετάρτη 5 Αυγούστου έως την Παρασκευή 7 του μήνα, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, επίσης με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Μεταβλητοί θα πνέουν οι άνεμοι στα δυτικά, και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, ΕΜΥ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης