Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι μαζί με τους τελευταίους αδειούχους του καλοκαιριού, σπεύδουν σε λιμάνια, σταθμούς των ΚΤΕΛ και αεροδρόμια για να μεταβούν στους προορισμούς που έχουν επιλέξει να περάσουν ορισμένες στιγμές χαλάρωσης και να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και τους σταθμούς των ΚΤΕΛ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο καιρός, πάντως, δεν φαίνεται να είναι εφέτος σύμμαχος των εκδρομέων, με την ηλιοφάνεια να δίνει τη θέση της στις τοπικές νεφώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας, την ώρα που παρατηρείται αύξηση της έντασης των ανέμων στα πελάγη.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη, την ώρα που οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Δροσερός θα είναι ο καιρός το προσεχές εορταστικό τριήμερο της Παναγίας, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα, κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά:

Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Κεντρική Στερεά, τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά και ορεινά τμήματά της. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τους 31 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φθάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής

Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στέρεα και την Εύβοια, με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός της Δευτέρας

Γενικά αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Όπου φύγει, φύγει

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να βρίσκονται και εφέτος στις πρώτες προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη​Από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας εκτιμάται πως θα αναχωρήσουν μέχρι την Κυριακή 76 πλοία, ενώ από Ραφήνα και Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ. Μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί 1.000 δρομολόγια -αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Φάτσιο, συγκριτικά με το 2015 η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη κατά 15%.

Άνοδος του αριθμού των ταξιδιωτών, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, και στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου η αύξηση διαμορφώνεται στο 7,6%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης