Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα, στη διάρκεια της νύχτας, θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μεταβολή του καιρού θα είναι όμως σύντομη και από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, αρχικά στα δυτικά και έως το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντως με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα, με σημαντικά ύψη βροχής στο Ιόνιο και την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στα βόρεια και στα νησιά του Αιγαίου. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις, ασθενείς και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέτροι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα, αλλά βελτίωση αργότερα, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης