Εάν πας για περπάτημα στο δάσος σήμερα, δεν θα ωφεληθούν μόνο τα πόδια και τα πνευμόνια σου -καθώς και η γκρίζα διάθεση σου θα δεχθεί μια ευχάριστη έκπληξη.

Αν θεωρείς ότι το sudoku, το σταυρόλεξο και τα παζλ είναι ο μόνος τρόπος για να εξασκήσεις το μυαλό σου, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Εκτεταμένες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το περπάτημα στη φύση έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μυαλό σας: τονώνει την μνήμη και την δημιουργικότητα και παράλληλα βοηθά στην πνευματική σας υγεία.
Οπότε για να σας εμπνεύσουμε να επισκέπτεστε ορειβατικά μονοπάτια συχνότερα σας παρουσιάζουμε 10 πραγματικούς λόγους για τους οποίους το περπάτημα στη φύση επηρεάζει θετικά το μυαλό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Η χρήση πυξίδας ακονίζει το μυαλό

Ποιος δεν ενδιαφέρεται για ένα ψάξιμο στο χάρτη;
To να χάσεις τον προσανατολισμό σου κατά την διάρκεια μιας πεζοπορίας στη φύση μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για το μυαλό σου, καθώς σημαίνει ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις νέες ικανότητες, όπως το διάβασμα ενός χάρτη και η χρήση πυξίδας, έτσι ώστε να εντοπίσεις που βρίσκεσαι και που θέλεις να πας. “Ίσως είναι προτιμότερο να αφεθείς να χαθείς -ενώ περπατάς στη φύση- καθώς θα πρέπει να εξασκήσεις την πλαστικότητα του μυαλού σου, όντας υποχρεωμένος να προσανατολιστείς και να οδηγηθείς προς στη σωστή κατεύθυνση,” μας λέει η νευρολόγος Dr Hannah Critchlow. “Βασικά, το να μάθεις νέες τεχνικές ώστε να προσανατολιστείς σε άγνωστο πεδίο, ή απλά να τολμήσεις να εξερευνήσεις, είναι ενέργειες που βοηθούν το μυαλό σου να ευδοκιμήσει ξανά, τονώνοντας την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία στη σκέψη, κάτι που ενεργοποιεί νέα κανάλια στο μυαλό σου”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης