Θα βρεις κρυμμένα στα πιο δύσβατα μέρη του κόσμου, κοιλάδες με ορμητικά νερά που αφρίζουν και προσελκύουν μόνο τους πιο τολμηρούς αθλητές να κάνουν καγιάκ. Δες παρακάτω, τα καλύτερα φαράγγια.

Επειδή όποιος και να αναφερθεί στο extreme καγιάκ, είναι επόμενο ότι θα μας μιλήσει για ορμητικά νερά και απότομες πλαγιές, ζητήσαμε από τον έμπειρο κωπηλάτη, Aniol Serrasolses (θα τον δεις σε δράση στο παρακάνω βίντεο στο Valley Kern River της Καλιφόρνιας) να μας πει που θα βρούμε τα πιο συναρπαστικά φαράγγια για καγιάκ στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους πιο δημοφιλείς «Seven Teacups» στη Χιλή έως τους σχεδόν απροσπέλαστους «Kayak Everests» των Stikine και Tsang-Po φαραγγιών, δες παρακάτω τους οκτώ πιο καλούς αλλά και δύσκολους προορισμούς για καγιάκ και κωπηλασία στον πλανήτη. Προσοχή: μην πακετάρεις ακόμη τα πράγματά σου, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι τόσο δύσβατοι που ακόμη και οι επαγγελματίες αθλητές δυσκολεύονται να κάνουν καγιάκ.

1. Κοιλάδα του ποταμού Kern, ΗΠΑ
Το Kern αποτελεί κορυφαίο προορισμό καγιάκ στις ΗΠΑ. Έχει νερά μόνο αφού έχει χιονίσει πολύ. Όταν μπει η άνοιξη, όλο το χιόνι λιώνει, γεμίζει η λίμνη Isabella και αρχίζει να ξεχειλίζει. Τα ορμητικά της νερά και η δυσκολία του συγκεκριμένου μέρους καθιστούν αυτό το σημείο, πραγματικό παράδεισο για τα σκάφη κατηγορίας V.

Είναι ξεχωριστό και μοναδικό επειδή λειτουργεί μόνο για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια των ετών ξηρασίας στην Καλιφόρνια, οι καταρράκτες ήταν ανενεργοί για έξι χρόνια. Εάν θεωρείς ότι είσαι έμπειρος στην τάξη V, τότε το Kern θα είναι το απόλυτο μέρος για σένα στη νότια Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης