Ο Παγκόσμιος τελικός του Red Bull BC One στη Γαλλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.redbullbcone.com στις 21:30 ώρα Ελλάδος. Οι fans μπορούν να συντονιστούν στις 8:00 μ.μ. για να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό pre-event show.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια θεατές συντονίζονται online για να δουν ποιος θα αναδειχθεί ο καλύτερος B-Boy του κόσμου. Επιστρέφοντας φέτος στο Παρίσι, το Red Bull BC One ετοιμάζει μια βραδιά με special events, έναν guest έκπληξη και πολλά άλλα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2014 αποτέλεσε μια εκπληκτική χρονιά με περισσότερους από 90 Cyphers να διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Οι νικητές διαγωνίστηκαν σε έξι ημιτελικούς σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Αλγερία, Φιλανδία, Κροατία και Ταϊβάν. Οι έξι φιναλίστ μαζί με 10 Wild Cards θα ανέβουν στην παγκόσμια σκηνή, δίνοντας όλη τους την ενέργεια στις νοκ άουτ 1-on-1 “μάχες” που θα καθορίσουν ποιος θα αναδειχθεί ο καλύτερος B-Boy παγκοσμίως.

Όλα θα κριθούν στις 29 Νοεμβρίου στο ιστορικό Grand Halle de la Villette στο Παρίσι, ένα από τα καλύτερα πολιτιστικά κέντρα της πόλης, το οποίο φιλοξενεί πολλές σημαντικές hip hop και χορευτικές εκδηλώσεις. Η “Πόλη του Φωτός” φιλοξένησε το event για πρώτη φορά το 2008, όταν ο Red Bull BC One All Star, Wing, κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Παγκόσμιο τελικό του 2013, όπου ο Red Bull BC One All Star, Hong 10, κέρδισε τον δεύτερo του τίτλο στη Σεούλ, το επίπεδο του event γίνεται όλο και δυσκολότερο καθώς οι B-Boys συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια του break dance. Ο κάθε διαγωνιζόμενος προετοιμάζεται έναν ολόκληρο χρόνο για τη στιγμή που θα βρεθεί στον παγκόσμιο τελικό, με σκοπό να κατακτήσει έναν από τους πιο περιζήτητους τίτλους B-Boying στις μέρες μας.

Οι 16 διαγωνιζόμενοι του Red Bull BC One είναι οι: Victor (ΗΠΑ), Gravity (ΗΠΑ), Thesis (ΗΠΑ), Hong 10- πρωταθλητής 2006 & 2013 (Νότια Κορέα), Wing- πρωταθλητής 2008 (Νότια Κορέα), Menno (Ολλανδία), Luan (Βραζιλία), Lilou- πρωταθλητής 2005 & 2009 (Γαλλία), Mounir- πρωταθλητής 2012 (Γαλλία), Tonio (Γαλλία), Cheerito (Ρωσία), Alcolil (Ρωσία), Lil G (Βενεζουέλα), Benny (Νότια Αφρική), Blond (Αυστραλία) και Taisuke (Ιαπωνία).

Ο διάσημος Γάλλος rapper JoeyStarr θα συνοδεύσει μουσικά έναν από τους κορυφαίους B-Boy DJs, τον Lean Rock, ο οποίος δούλευε μια ολόκληρη χρονιά για να δημιουργήσει αυθεντική μουσική για battles. Επίσης, side acts όπως των Hip Hop ομάδων Aktuel Force, Wanted Posse και μια ειδική εμφάνιση ενός guest-έκπληξη θα διασκεδάσουν τους θεατές ανάμεσα από τις “μάχες”.
Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από θρυλικούς B-Boys, όπως ο The End (Νότια Κορέα), ο Ken Swift (ΗΠΑ), ο Yaman (Γαλλία), ο Yan (Russia) και ο Luigi (ΗΠΑ), θα αποφασίσει ποιος θα αναδειχθεί ο κορυφαίος νικητής με βάση συγκεκριμένα κριτήρια τεχνικών και σωματικών ικανοτήτων, χορογραφίας και χορευτικής ερμηνείας της μουσικής.

Για όσους χάσουν το Live, τo Red Bull BC One World Final πρόκειται να αναμεταδοθεί και μέσα από την τηλεόραση του MTV τη Δευτέρα 15.12 στις 18:00.

Σχετικά με το Red Bull BC One

Από το ξεκίνημά του το 2004, το Red Bull BC One έχει θεωρηθεί ως ο κορυφαίος b-boy διαγωνισμός, προσελκύοντας συνεχώς τους καλύτερους χορευτές του κόσμου. Ενώ αρχικά είχε σχεδιαστεί ως διαγωνισμός που θα συμμετείχαν μόνο προσκεκλημένοι break-dancers, πλέον έχει διευρυνθεί δίνοντας σε κάθε B-Boy την ευκαιρία να διαγωνιστεί μέσω πολυεπίπεδων παγκόσμιων προκριματικών αγώνων. Το Red Bull BC One υποστηρίζει την κουλτούρα του break-dance χρησιμοποιώντας την αρχική μορφή των 1-on-1, knockout αγώνων, σε αντίθεση με το στυλ των crew-battle που είναι πιο διαδεδομένο σήμερα. Το πρώτο Red Bull BC One φιλοξενήθηκε το 2004 στην Ελβετία. Από τότε, ο ετήσιος διαγωνισμός μεταφέρθηκε από την Γερμανία στη Βραζιλία, την Νότια Αφρική, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα.

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης