Δες τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του freerunning, Δημήτρη Κυρσανίδη και τον επαγγελματία του είδους, Jason Paul, να επιδίδονται σε runs, jumps και flips στο εμπορικό λιμάνι Haydarpaşa, στην είσοδο του Βοσπόρου.

Χάρη στα μοναδικά skills τους, οι δύο επαγγελματίες freerunners σχεδίασαν την πίστα των ονείρων τους μέσα στο εμπορικό λιμάνι Haydarpaşa της Κωνσταντινούπολης, δημιουργώντας και εξερευνώντας έτσι το δικό τους playground ανάμεσα σε κοντέινερ, γερανούς και κινούμενα εμπόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός αθλητής, Jason Paul υποστήριξε: «Το λιμάνι Haydarpaşa είναι ένα μοναδικό μέρος, με κοντέινερ από διάφορα μέρη του κόσμου. Είδα πλοία από διαφορετικές χώρες να περνούν τον Βόσπορο. Αυτό το μέρος ξεχωρίζει για την ιστορική ομορφιά του. Η μεγαλύτερη πρόκληση στο project ήταν να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Μπορεί να κάνουμε freerunning σε διαφορετικές πόλεις αλλά για την ασφάλειά μας, είναι σημαντικό να έχουμε ισορροπία. Σχεδίαζα εδώ και καιρό αυτή την πίστα και οι άνθρωποι εδώ με βοήθησαν πολύ. Για αυτό άλλωστε είχα την ανάγκη να πετύχει, καθώς εκείνοι πόνταραν σε εμένα».

Ο δικός μας, Δημήτρης Κυρσανίδης, πρόσθεσε: « Όλα όσα ήθελα να κάνω, ήταν συγκεντρωμένα στην αυτοσχέδια πίστα στο λιμάνι Haydarpaşa. Για αυτό ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Δεν έχω ξαναδουλέψει σε πίστα που να συνδυάζει τόσα κόλπα, ήταν η πρώτη μου φορά. Το πιο δύσκολο κομμάτι του project ήταν το στήσιμο των κοντέινερ. Τρία εμπορευματοκιβώτια ήταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, πολύ ψηλά, ενώ από κάτω είχαν κατασκευαστεί ξύλινες πλατφόρμες. Αυτό το σημείο ήταν πολύ δύσκολο. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή άλλα σπορ, στο freerunning δεν έχουμε στατικές θέσεις, για αυτό ψάχνουμε συνέχεια για νέα μέρη. Αυτό εδώ ήταν η τέλεια πίστα».

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες στο Coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης