Η σωστή προετοιμασία έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες που στο σύνολο τους επηρεάζουν μία χιονοδρομική ημέρα στο βουνό. Δες παρακάτω τι πρέπει να έχεις μαζί σου για να είσαι έτοιμος.

Για να έχεις μια επιτυχημένη – χιονοδρομικά – ημέρα το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνεις είναι μία σωστή προετοιμασία. Οι συνθήκες στο βουνό είναι απρόβλεπτες και κάτι που δεν έχεις υπολογίσει, μπορεί να σου χαλάσει όλη την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαγωνιζόμενοι πριν από τον αγώνα στο Red Bull Homerun στο Dolní Morava της Τσεχίας στις 22 Ιανουαρίου 2022.
Πάρε μέρος στη μαζικότερη ski & snowboard κατάβαση για ερασιτέχνες και pro, το Red Bull Homerun, και διεκδίκησε μια θέση ανάμεσα στους ταχύτερους και τις ταχύτερες skiers & snowboarders.
 

01 Πρόβλεψη καιρού
Πριν από οποιοδήποτε ταξίδι σε ένα χιονοδρομικό κέντρο, συμβουλεύσου ένα ή και παραπάνω μετεωρολογικά sites, όπως το snow-forecast.com, προκειμένου να βγάλεις σαφές συμπέρασμα για το τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν στο χιονοδρομικό κέντρο, και αντίστοιχα πως αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία αυτού. Πλέον, οι μετεωρολογικές προγνώσεις είναι τόσο accurate που μπορούν να κάνουν έναν έμπειρο χιονοδρόμο να καταλάβει ακριβώς τι συνθήκες επικρατούν στο βουνό. Ποτέ δεν πρέπει να πάρουμε την απόφαση να επισκεφθούμε το βουνό εάν δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το forecast. Επίσης, είναι πολύ πιθανό εάν την προηγούμενη ημέρα της επίσκεψης στο βουνό επικρατεί κακοκαιρία, αυτή να επηρεάσει τη λειτουργία του βουνού κατά την ημέρα της επίσκεψής σου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης