Στην τελική ευθεία έχουν φτάσει οι προετοιμασίες για το 4ο Sfendami Mountain Festival 2010, καθώς απομένουν μόνο τρεις μέρες για την έναρξή του. Οι δηλώσεις αθλητών ξεπέρασαν τις 650. Tα περίπτερα που έχουν δεσμευθεί από εταιρείες για τον εκθεσιακό χώρο που θα λειτουργήσει στο διήμερο του SMF 2010 υπερέβησαν τα 30. Η οργανωτική επιτροπή του Sfendami Mountain Festival 2010 εργάζεται, ώστε να το 4ο SMF 2010 να είναι αντάξιο των προσδοκιών αθλητών και θεατών.

Το S.M.F – Sfendami Mountain Festival είναι ένα διήμερο εκδηλώσεων που γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα Απριλίου και για το 2010 επαναλαμβάνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση αθλημάτων λιγότερο διαδεδομένων στον κόσμο, όπως είναι το ορεινό τρέξιμο και η ορεινή ποδηλασία. Η προσέλκυση αθλητών, παιδιών, γονέων και θεατών σε ένα κοινό στόχο, όπως είναι η αγάπη για τον αθλητισμό και τη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Sfendami Mountain Festival διεξάγεται στη Σφενδάμη Πιερίας και κέντρο των εκδηλώσεων είναι το δημοτικό σχολείο. Την πρώτη ημέρα γίνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος και τη δεύτερη ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας. Οι αγώνες είναι Οpen και ανεξάρτητοι και οι αθλητές συμμετέχουν σε όποιον επιθυμούν ή και στους 2. Το Σάββατο 10 Απριλίου γίνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 23 χλμ. Η εκκίνηση γίνεται μπροστά από το δημοτικό σχολείο της Σφενδάμης, όπου είναι και το κέντρο των εκδηλώσεων. Ο αγώνας του τρεξίματος μετά από μια διαδρομή 23χλμ. η οποία κινείται μέσα σε αγροτικούς δρόμους, δασικούς και μονοπάτια (των οποίων το σύνολο είναι 9χμ.) καταλήγει στο δημοτικό σχολείο, όπου είναι και ο τερματισμός της διαδρομής.

Την Κυριακή 11 Απριλίου, διεξάγεται ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας. Ο αγώνας έχει εκκίνηση το δημοτικό σχολείο της Σφενδάμης και μετά από κυκλική διαδρομή 38 χλμ. τερματίζει στο δημοτικό σχολείο. Η διαδρομή περιλαμβάνει 2,5 χλμ. άσφαλτο, 13 χλμ. μονοπάτι και η υπόλοιπη διαδρομή αποτελείται από αγροτικούς και δασικούς δρόμους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές 18 ετών και πάνω. Για αθλητές ηλικίας 15-18 χρόνων χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα.

Στο διήμερο του Sfendami Mountain Festival θα πραγματοποιηθούν και αγώνες τρεξίματος και ποδήλατου για παιδιά ηλικίας 5-8 , 9-12 , 13-15 ετών. Θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος αντιπροσωπειών, show με ποδήλατα, pasta party, dj party, πολλές εκπλήξεις και happening.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης