O Ιορδάνης Καραμιχαηλίδης – Πρωταθλητής Ελλάδας 2013 – σημείωσε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών στην 1η ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατάβασης Ορεινής ποδηλασίας – Ντάουνχιλ (Downhill-DHI) που γίνεται στη Βασιλίτσα Γρεβενών. Ήταν ο μόνος που διένυσε την πίστα μήκους 1,6 χλμ. σε χρόνο κάτω των δυόμισι λεπτών. Πέρασε «αέρας» από τα rock gardens και τα burms ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε 2:29.150.

Πίσω από τον Καραμιχαηλίδη (ΑΟ Μινώαν Καμπ), στη 2η θέση τερμάτισε ο Ελισαίος Γουβής (ΠΟ Πατρών) σχεδόν τρεισήμισι δευτερόλεπτα πιο αργά, ενώ ήταν εντυπωσιακός ο Γρηγόριος Τσαλαφούτας (ΕΟΣ Αχαρνών) που αν και αθλητής κατηγορίας junior κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση των προκριματικών, αφήνοντας πίσω του πολλούς καλούς αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέαμα της πρεμιέρας ήταν εντυπωσιακό, με δυνατές μονομαχίες και όλα κίνησαν ομαλά, για την διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και τους συνδιοργανωτές της, τον ΠΑΟ Φοίνικα, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και τον ΕΠΟ Γρεβενών, που είχαν φροντίσει για όλα τα διαδικαστικά, ενώ βασικός χορηγός – υποστηρικτής είναι η Red Bull.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία γυναικών, η συμμετοχή ήταν μικρή όπως και αναμενόταν. Πήραν εκκίνηση μόνο δύο αθλήτριες του ΠΑΟ Φοίνικα, με την Ειρήνη Μαυράκη να τερματίζει 1η με 3:23.520, καταλαμβάνοντας την 14η θέση της γενικής των προκριματικών, ενώ η Ανθούλα Ζησιμοπούλου τερμάτισε στην 19η (4:18.950).

Στην open κατηγορία –που γίνεται παράλληλα με το Πανελλήνιο- ο Άρης Χατζηγεωργίου (ΑΠΟ Κορωπίου) βελτίωσε το χρόνο του σε σχέση με τον το αντίστοιχο του Πανελληνίου και πήρε την 1η θέση (2:30.566), ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν ο Χαρίσιος Παπανικολάου (2:37.66) και ο Νικόλαος Φινίδης (2:42.456).

Το πρόγραμμα της σημερινής 2ης και τελευταίας ημέρας των αγώνων:

11:00–12:00: Τελικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος, 12:00–12:15: Απονομές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, 12:15-14:30: Τελικός Open.

Η τοπική κοινωνία έχει «αγκαλιάσει» την διοργάνωση βοηθώντας με κάθε τρόπο τους διοργανωτές και φιλοξενούμενούς της. Επικεφαλής αυτής της φιλοξενίας είναι οι Γιάννης Καραγιάννης (Πρόεδρος Ένωσης Ποδηλατιστών Γρεβενών), Γιάννης Νασίκας (Αντιπρόεδρος Χιονοδρομικού Βασιλίτσας) και Γεώργιος Νταγκουμάς (Πρόεδρος Ξενοδόχων Γρεβενών).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης