Ο Rene Baeten από το Herentals του Βελγίου, κέρδισε το 1957 το μόλις δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 500cc της Ομοσπονδίας Διεθνούς Μοτοσικλέτας. 

Από τότε, μέσα σε 63 χρόνια, Βέλγοι αναβάτες έχουν κερδίσει 48 τίτλους σε διαφορετικά events. Με βάση μόνο αυτό, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μία από τις πρωτοπόρες στο επαγγελματικό motocross.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φανταστείτε τώρα τις επευφημίες στο paddock και τις φωνές του πλήθους στα προάστια της χώρας, όταν ο 19χρονος Jago Geerts, από το Balen του Βελγίου, κέρδισε το MXGP στο Matterley Basin – Winchester της Μεγάλης Βρετανίας. Μία εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ο Geerts που ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στο MXGP της Ολλανδίας. Μια ονειρική αρχή για τη σεζόν. Σχεδόν.

Τώρα, που όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, ο Jago Geerts είναι σε καραντίνα στο σπίτι, αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει. Με λίγη βοήθεια από τον μάνατζερ του, Stefan Geukens, το Monster Energy μίλησε μαζί του.

Jago, πώς είσαι και πώς περνάς τον χρόνο σου τώρα με το lockdown στο Βέλγιο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Jago: “Είναι πολύ βαρετά αυτή την περίοδο. Δεν μπορώ να κάνω πολύ σωματική άσκηση γιατί έχω δύο εβδομάδες ξεκούραση στο πρόγραμμά μου. Δύο μέρες τώρα ασχολούμαστε με τον κήπο του παππού μου. Τώρα μπορώ να καταλάβω ότι έχουμε μια καλή ζωή ως επαγγελματίες αθλητές Motocross. Κάθε μέρα βγαίνουμε και περπατάμε με τον σκύλο και τις περισσότερες ημέρες είμαι αυτός που θα μαγειρέψω. Βγήκα και με τη μηχανή 2 φορές μετά τον αγώνα στην Ολλανδία αλλά μετά τα πράγματα έγιναν χειρότερα με τον ιό Covid-19 και αποφασίσαμε με την ομάδα να σταματήσουμε για λίγο καιρό. Κάνω λίγο ποδήλατο και τρέχω για να απασχολούμαι με κάτι. Δεν μου αρέσει να σταματάω εντελώς την προπόνηση όταν έχω ξεκούραση στο πρόγραμμά μου, οπότε προπονούμαι λίγο. Πρόκειται περισσότερο για διασκέδαση παρά για κανονική προπόνηση.”

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης