Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Πρωτεύουσα των extreme sports είναι σήμερα η Σαντορίνη, στην οποία διεξάγεται ο διεθνής αγώνας parkour, με την παρουσία των γνωστότερων αθλητών του κόσμου. Στις 16.30 ξεκίνησε το παγκόσμιο event με την ονομασία Red Bull Art of Motion.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτόν τον αγώνα, 21 κορυφαίοι αθλητές από διάφορες χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας, θα διαγωνιστούν, προκειμένου να αναδειχθεί εκείνος που θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τα καλύτερα ακροβατικά πάνω σε στέγες σπιτιών. Ο συγκεκριμένος αγώνας parkour είναι ο μοναδικός που θα διεξαχθεί φέτος στον κόσμο και οι υπεύθυνοι επέλεξαν την Ελλάδα και ειδικότερα τη Σαντορίνη ως το καλύτερο μέρος για ένα τόσο σημαντικό event.

Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στη Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός Freerunning και Parkour. Το 2011, ο Βρετανός Tim Shieff κέρδισε στον πρώτο διαγωνισμό στο Λονδίνο, ενώ, στα τέλη Ιουλίου, ο Γερμανός Jason Paul έλαβε κορυφαίες διακρίσεις από την κριτική επιτροπή στον διαγωνισμό μπροστά από το υψηλότερο κτήριο της Ιαπωνίας στη Γιοκοχάμα. Από εκεί και πέρα, ο παγκοσμίου φήμης stuntman και Free Runner, Βρετανός Ryan Doyle, ήταν ο νικητής του διαγωνισμού του Σάο Πάολο, ο Σουηδός Marcus Gustafsson κέρδισε τον διαγωνισμό στο Ντιτρόιτ και ο Pavel Petkuns από τη Λετονία ήταν ο νικητής του τελευταίου Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη (Ελλάδα).

Η σεζόν φέτος, όπως προαναφέραμε, περιλαμβάνει έναν αγώνα – αυτόν της Σαντορίνης – και φιλοξενεί την παγκόσμια «αφρόκρεμα» του είδους. Η zougla.gr εξασφάλισε την κάλυψη του αγώνα, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή σύνδεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τι έγινε πέρυσι στη Σαντορίνη:

Συμμετοχές – Bull Art of Motion
1.   Leroux Yoann (Γαλλία)
2.   Gustafsson Marcus (Σουηδία)
3.   Paul Jason (Γερμανία)
4.   Felix Andersen Pip (Μ. Βρετανία)
5.   McKeever- Willis Cai (Μ. Βρετανία)
6.   Petkuns Pavels (Λετονία)
7.   Doyle Ryan (Μ. Βρετανία)
8.   Graham Shieff (Μ. Βρετανία)
9.   Paulo Victor (Βραζιλία)
10. Madrid Erica Nicole (Η.Π.Α.)
11. Zyulev Alexander (Ρωσία)
12. Forster Pamela (Αυστρία)
13. Alkmin Luis (Πορτογαλία)
14. Romberg Luci (Η.Π.Α.)
15. Petins Slava (Λετονία)
16. Peveril Jesse Alexander (Ελβετία)
17. Yadon Joshua (Η.Π.Α.)
18. Στέργιος Ντουμάνης (Ελλάδα)
19. Cory de Meyers (ΗΠΑ)
20. Kevin Fluri (Ελβετία)
21. Andrey Lisal (Αυστρία)

Παρακολουθήστε ζωντανά τον αγώνα “Red Bull Art Of Motion” της Σαντορίνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης