Τα αποτελέσματα της έρευνας του Δημήτρη Τριχόπουλου, καθηγητή Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και την Ιατρική Σχολή της Αθήνας, αποδεικνύουν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι πραγματικά θαυματουργή.

Όσοι ακολουθούν το μεσογειακό διατροφικό μοντέλο έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο. Το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα ψάρια και το κόκκινο κρασί μειώνουν τον κίνδυνο από 9% έως 22%. Συγκεκριμένα, όσοι καταναλώνουν λιγότερο κόκκινο κρέας και περισσότερα όσπρια κινδυνεύουν κατά 12% λιγότερο, ενώ για όσους επιμένουν στο παραδοσιακό ελαιόλαδο ο κίνδυνος περιορίζεται κατά 9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιστήμονες  μελέτησαν 25.600 Έλληνες για 8 χρόνια και δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους στην έγκριτη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση «British Journal of Cancer». Η έρευνα του Χάρβαρντ αποτελεί μέρος της EPIC, της μεγαλύτερης πανευρωπαϊκής μελέτης για τη σχέση της διατροφής και του καρκίνου, στην οποία παίρνουν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης