Λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, μέσα σε ενάμιση μήνα, υπόσχεται η θεραπεία με κρουστικά κύματα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται, από την ερχόμενη εβδομάδα, στο Ανδρολογικό Ιατρείο της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής καθηγητής Δημήτρης Χατζηχρήστου, το «Γεννηματάς» είναι το πρώτο και μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα, όπου εφαρμόζεται η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέθοδος αυτή αφορά τις περιπτώσεις ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και σακχαρώδη διαβήτη, που παράλληλα αντιμετωπίζουν και πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, η οποία γίνεται σε μία ή δύο ημίωρες συνεδρίες, ανά εβδομάδα, και ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες.

«Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί το συχνότερο σεξουαλικό πρόβλημα στους άνδρες, ιδιαίτερα μετά τη μέση ηλικία. Υπολογίζεται πως ένας στους πέντε άνω των 60 ετών πάσχει από οργανική στυτική δυσλειτουργία και, μάλιστα, κατά 70% έχει αγγειακή αιτιολογία» αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κρουστικά κύματα έχουν εφαρμοστεί την τελευταία επταετία διεθνώς ως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του αιτίου της αγγειακής νόσου στο πέος. Η εφαρμογή της τεχνολογίας των κρουστικών κυμάτων στα σηραγγώδη σώματα του πέους προκαλεί τη δημιουργία νέων αγγείων (νεοαγγειογένεση) και την αύξηση της αιματικής ροής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αιμάτωσης του πέους και την επίτευξη καλύτερης ποιότητας στύσης.

Τα αποτελέσματα μελετών έχουν δείξει ότι από τους ασθενείς που ανταποκρίνονται στα χάπια για στυτική δυσλειτουργία, ένα ποσοστό 60-70%, μετά την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων, δεν θα χρειάζεται πια χάπια και θα καταφέρνει να έχει ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές. Σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με τα χάπια της στύσης από το στόμα, ένα ποσοστό περίπου 50% μετά τη θεραπεία θα ανταποκρίνεται στα φάρμακα.

Μακροπρόθεσμα φαίνεται πως η διατήρηση των αποτελεσμάτων παραμένει, εφόσον ο ασθενής ρυθμίσει τους παράγοντες κινδύνου που επιδρούν αρνητικά στα αγγεία (π.χ. να διακόψει το κάπνισμα, να ελέγξει τον σακχαρώδη διαβήτη, τη χοληστερίνη και την υπέρταση).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης