Ρεπορτάζ Κατερίνα Νινιού

Οι αλλαγές στην κοινωνική και σεξουαλική συμπεριφορά των νέων έχει φέρει στο προσκήνιο τα λεγόμενα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το 22%¨των εφήβων πάσχει από κάποιο τέτοιο νόσημα πριν καν αποφοιτήσει από το λύκειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί εκπέμπουν SOS κυρίως εν όψει του καλοκαιριού, για τους νέους (15 με 35 χρόνων) καθώς την περίοδο αυτή έχουμε κατακόρυφη αύξηση στα αφροδίσια νοσήματα. Υπάρχουν περίπου πενήντα διαφορετικά είδη όμως τα συνηθέστερα είναι περίπου 10, με τα πιο διαδεδομένα τα κονδυλώματα. Στην πλειονότητά τους, δεν είναι θανατηφόρα, μπορεί όμως να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνα, προκαλώντας πόνο, καρκίνο σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και στειρότητα.

Ο γιατρός Χρήστος Φλιάτουρας, χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος, ρίχνει φως σε αυτή τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μας εξηγεί τι ακριβώς είναι, ποια από αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα, μας επισημαίνει πόσο σημαντική είναι η χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική πράξη και κάθε σεξουαλική επαφή, και δίνει πολύτιμες συμβουλές στους γονείς για να αντιμετωπίσουν σωστά τα παιδιά τους που είναι σεξουαλικά ενεργά και ίσως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

«Δυστυχώς οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις» τονίζει ο Χρήστος Φλιάτουρας γιατρός στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης