“Είκοσι χιλιάδες προσλήψεις έγιναν την τελευταία πενταετία στον τομέα της υγείας. Αν προκύπτουν ελλείψεις, υπάρχουν δυνατότητες για προσλήψεις στο μέλλον” δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε δηλώσεις της από το Κέντρο Υγείας Άρνισσας, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της στο νομό Πέλλας.

“Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση και είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε όρθιο το σύστημα υγείας. Η πολιτική κατεύθυνση είναι να στηριχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας” ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η κ. Χατζηγεωργίου έθιξε το ζήτημα ότι προκηρύσσονται θέσεις ιατρών και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, δέχτηκε αιτήματα για την επισκευή ασθενοφόρου και την ενίσχυση του προσωπικού του κέντρου Υγείας με ακόμη έναν διοικητικό υπάλληλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου υγείας και συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς, ενώ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου υγείας και τις ανάγκες που υπάρχουν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών της Άρνισσας αλλά και των γύρω χωριών.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του κέντρου υγείας, Κωνσταντίνα Κουτσάκη, ανέφερε ότι το προσωπικό καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά και οι γιατροί επαρκούν για τις εφημερίες του μήνα, αλλά ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα σε περίπτωση επείγουσας μεταφοράς ασθενούς. Επίσης, τόνισε την μεγάλη προσφορά του κέντρου υγείας, το όποιο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν ιδιώτες γιατροί. Την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού του οικογενειακού γιατρού υπογράμμισε η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του β’ ΤΟΜΥ Πέλλας, Μαρία Δημάδη.

Αργότερα, η κ. Χατζηγεωργίου επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας, το οποίο υπάγεται στο τμήμα Έδεσσας. Εκεί ο διοικητής, αστυνόμος Α’ Θανάσης Μπαρμπούνης και ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Δημήτριος Γεωργίτσας, έθεσαν στην υφυπουργό τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή του Παλιού Αγίου Αθανασίου, σε περιόδους έντονης τουριστικής κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υφυπουργός επισκέφθηκε, ακόμη, τη λαϊκή αγορά Άρνισσας, το χωριό Παναγίτσα και την αερολέσχη Έδεσσας, την Έδεσσα καθώς και τον νέο Άγιο Αθανάσιο, όπου συναντήθηκε με ξενοδόχους, άλλους επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού και αγρότες. “Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον στον τουρισμό. Να καταγράψουμε τα προβλήματα. Ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον τουρισμό αλλά ο ορεινός τουρισμός δεν έχει λύσει τα προβλήματα. Θα ξαναέρθουμε να συζητήσουμε ένα ένα τα ζητήματα. Αλλά απαιτείται οργάνωση και από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής” σημείωσε η κ. Χατζηγεωργίου.

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για “εγκατάλειψη αυτών των περιοχών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ζητήματα βασικών υποδομών”. «Συζητήσαμε και με απλούς πολίτες, σε λαϊκές αγορές και στον δρόμο, για να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα: ότι στις 26 Μαΐου πρέπει να αλλάξουν πολλά, κυρίως όμως πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κοιτώντας μπροστά. Και “Κοιτάμε Μπροστά” με δίκαιη και ίση ανάπτυξη για όλους και στην Άρνισσα και στην Πέλλα και σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης