Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του παχέος εντέρου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 15:04
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του παχέος εντέρου
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος καρκίνος που διαγιγνώσκεται συχνότερα στις μέρες μας στον αναπτυγμένο κόσμο.

Η εμφάνισή του οφείλεται στον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου.

Ο εν λόγω καρκίνος δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση της νόσου.

Με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, παρέχει σε άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 50-75 ετών, τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικής εξέτασης από τις 15 έως τις 30 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα, καλώντας στα τηλέφωνα 2310459660 (Θεσσαλονίκη) και 210 6966100 (Αττική).

Η εξέταση γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο και δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των εθνικών προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 15:04