Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για απόρους, ανασφάλιστους και πολυτέκνους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 11:47
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για απόρους, ανασφάλιστους και πολυτέκνους
Δεκαπενθήμερο δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για ανασφάλιστους, απόρους και πολυτέκνους αρχίζει σήμερα στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού, απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Οι εξετάσεις θα γίνονται από σήμερα έως τις 7 Δεκεμβρίου, καθημερινά, κατά τις ώρες 09.00 - 13.00 και 17.00 - 21.00, και αφορούν 20 ειδικότητες ιατρικής. Σημειώνεται ότι για τα βαρύτερα και επείγοντα περιστατικά που θα διαγνωσθούν υπάρχει η δυνατότητα και για περαιτέρω εξετάσεις στο Ιατρικό Διαβαλκανικό εντελώς δωρεάν, ύστερα από σχετική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου. Η μεταφορά των ασθενών θα γίνεται με ασθενοφόρα που διέθεσε για αυτόν τον σκοπό η EXPRESS SERVICE.

Για ραντεβού με τους γιατρούς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Στέγη Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης «Ο Αριστοτέλης», στα τηλέφωνα 2310- 914088 ή 6977621803 και 6979670873, ή στη Δ' Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2313- 318517, 18 και 45.

Οι εξετάσεις που μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: καρδιολογικές (ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακρόαση καρδιάς και πνευμόνων, αρτηριακή πίεση), ογκολογικές (παθήσεις μαστού, παθήσεις στομάχου και παχέος εντέρου, μελανώματα δέρματος) διαβητολογικές (μέτρηση σακχάρου, διατροφική - συμβουλευτική για απώλεια βάρους), ορθοπαιδικές (οστεοπόρωση, πλατυποδία, βλαισοποδία), οδοντιατρικές (εξέταση οδόντων, ούλων, στοματικής κοιλότητας), ουρολογικές (προστάτης, ακράτεια ούρων), πλαστικής χειρουργικής (καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι του δέρματος, εγκαύματα - βλάβες), οφθαλμολογικές εξετάσεις (μυωπία, πρεσβυωπία), ακουολογικές (έλεγχος ακοής), γαστρεντερολογικές (γενικός προληπτικός έλεγχος), ωτορινολαρυγγικές, γυναικολογικές εξετάσεις, αγγειολογικές, παιδιατρικές, μικροβιολογικές (σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια), εξετάσεις για Αλτσχάιμερ και κατάθλιψη, ψυχολογικές, παθολογικές, ιατρικής αισθητικής και συμβουλευτική βάσει ευρημάτων.

Το δεκαπενθήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος αλληλεγγύης της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης «Ο Αριστοτέλης» Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού/ Παράρτημα Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ HELEXPO, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος αλληλεγγύης «Δωρεάν προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις» για απόρους, ανέργους, πολυτέκνους και ανασφάλιστους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19.00, παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων φορέων.

Την εναρκτήρια εκδήλωση θα πλαισιώσουν με την εμφάνισή τους η Μικτή Χορωδία και το Παραδοσιακό Χορευτικό της Στέγης Πολιτισμού «Ο Αριστοτέλης».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 11:59