Θεσσαλονίκη: Κοινωνικό ιατρείο στον Δήμο Θερμαϊκού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 14:37
Θεσσαλονίκη: Κοινωνικό ιατρείο στον Δήμο Θερμαϊκού
Κοινωνικό ιατρείο λειτουργεί από σήμερα στον Δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, έπειτα από απόφαση του δήμου, 21 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από την Περαία, τη Μηχανιώνα και την Επανομή προσφέρουν από σήμερα τις υπηρεσίες τους δωρεάν για τους δημότες του Θερμαϊκού που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και δεν έχουν δυνατότητες πρόσβασης σε στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες.

Δικαιούχοι του κοινωνικού ιατρείου είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δικαιούχοι ΤΕΒΑ). Πρόκειται για περισσότερους από 1.000 πολίτες στον Δήμο Θερμαϊκού, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα στο εξής, με μια απλή διαδικασία, να έχουν δωρεάν πρόσβαση για εξετάσεις σε γιατρούς μιας σειράς ειδικοτήτων (ενδεικτικά: οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, παθολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού, οικογενειακού ιατρού κ.λπ.).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού (Δευκαλίωνος 23, Περαία) με το εκκαθαριστικό και την ταυτότητά τους.

Αμέσως μετά την έγκριση του αιτήματός τους για εξέταση από ιατρό, εφόσον το δικαιούνται, η υπηρεσία θα κλείνει το ραντεβού και θα χορηγεί παραπεμπτικό στους δικαιούχους, με το οποίο θα γίνονται δεκτοί και θα εξετάζονται δωρεάν από τους συμβεβλημένους γιατρούς.

«Ο δήμος οφείλει με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτει να πράξει ό,τι είναι δυνατό για να συμπαρασταθεί σε όλους τους δημότες, οι οποίοι ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εν μέσω κρίσης. Είναι απόφασή μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δυστυχώς είναι πολλοί, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχειώδη, όπως η τροφή και η ιατρική συνδρομή. Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια από τις δράσεις που έχουμε αναλάβει ως διοίκηση του δήμου για να προσφέρουμε δωρεάν εξετάσεις σε περισσότερους των χιλίων συμπολιτών μας» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.

«Από σήμερα οι δικαιούχοι της επισιτιστικής βοήθειας μπορούν να κλείνουν ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις με συμβεβλημένους γιατρούς, ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσει και το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας. Σε συνδυασμό και με τα συσσίτια που οργανώνουμε, δημιουργούμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στον Δήμο Θερμαϊκού για όλους τους συντοπίτες μας που αντιμετωπίζουν το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω, εκτός από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, και τους 21 γιατρούς, που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, δείχνοντας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους στο κοινωνικό σύνολο» πρόσθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2392330003 (γραφείο δημάρχου).

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 14:50