Μια οποιαδήποτε διατροφή δεν προκαλεί, ούτε θεραπεύει τον καρκίνο. Αλλά μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, διότι ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν περισσότερο από άλλα.

Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού, έγινε περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:

Ρόδι
Πράσινο τσάι
Κουρκουμάς
Καφές
Ντομάτες
Αβγό και ψωμί ολικής
Μπρόκολο και λάχανο
Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγκες
Κόκκινο κρασί με μέτρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης