Στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την πορεία του κοροναϊού και την εξάπλωσή του τόσο στην Κίνα όσο και στις υπόλοιπες χώρες όπου αποδεδειγμένα έχουν εντοπιστεί κρούσματα της ασθένειας από το στέλεχος 2019-mCoV.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαδραστικού αυτού χάρτη, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν επιμολυνθεί από τον ιό ανερχόταν το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου στους 9.776 παγκοσμίως. Οι δε νεκροί στους 213. Ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 14 χώρες εκτός Κίνας με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στην Ταϊλάνδη (14), στο Χονγκ Κονγκ (12), στην Ιαπωνία (11), στη Σιγκαπούρη (10) και στην Αυστραλία και Ταϊβάν (από 9 κρούσματα αντίστοιχα). Σε όλες αυτές τις προαναφερόμενες χώρες κατοικεί πολύ μεγάλη και ισχυρή κινεζική μειονότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρα υπήρχε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, δηλαδή την τελευταία εβδομάδα, μεγάλη ταξιδιωτική κινητικότητα μεταξύ των χωρών αυτών και της Κίνας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταμετρηθεί νεκρός από το στέλεχος του ιού αυτού εκτός Κίνας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, 187 περιστατικά που προσβλήθηκαν από τον ιό έχουν πλήρως θεραπευτεί. Στον πίνακα, ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος του γραφήματος, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εξάπλωση της μόλυνσης από τον ιό στην Κίνα μέσα σε 10 ημέρες, από 20 έως 29 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης