Άμεση ήταν η ανταπόκριση της MSD στο θέμα που προέκυψε πρόσφατα με την επιδημία ιλαράς στην Ελλάδα και την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση των συνιστώμενων εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα ιλαράς έχουν φτάσει τα 968, με 10 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται κάθε μέρα. Η εταιρία εξασφάλισε 55.000 επιπλέον δόσεις εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς από την αρχή του 2018, διασφαλίζοντας έτσι την επάρκεια της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2017 η εταιρία πέραν της προγραμματισμένης ποσότητας, προχώρησε ακόμα και σε έκτακτες εισαγωγές κατόπιν αιτήματος και σχετικής άδειας του ΕΟΦ, διαθέτοντας στην αγορά συνολικά παραπάνω από 187.000 δόσεις, υπερ-δεκαπλάσια ποσότητα της κανονικά προγραμματισμένης. Με αυτόν τον τρόπο κάλυψε τις αυξημένες ανάγκες της χώρας σε εμβόλια, συμβάλλοντας στην μεγιστοποίηση της ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Στόχος της εταιρίας είναι να ανταποκρίνεται πάντα στις ανάγκες της αγοράς με ευαισθησία, ταχύτητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία, ιδιαίτερα όταν τίθενται θέματα δημόσιας υγείας.

Σχετικά με την MSD

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει μακροβιότερη και καλύτερη ποιότητα ζωής. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ.

Μέσω των προϊόντων μας -συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες και κτηνιατρικά φάρμακα- και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι παθήσεις του καρδιο-μεταβολικού, η νόσος Alzheimer, μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και πρώτο-εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr και να ακολουθήσετε τον λογαριασμό μας στο Τwitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης