Πριν τέσσερα περίπου χρόνια, τηλεοπτικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο πήγαιναν και ξαναπήγαιναν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για να ανακαλύψουν ποιό ήταν το μυστικό εκείνο, που το είχε σπρώξει στην κορυφή, ως το πλέον αναγνωρίσιμο ελληνικό νοσηλευτικό ίδρυμα στα μάτια των ξένων!

Τα ελληνικά ΜΜΕ το θεωρούσαν ως το πιο ανθρώπινο νοσοκομείο της χώρας, που ακόμα και αν ο Θεός αποφάσιζε να πάρει κάποιον κοντά του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Ελπίς» έδινε μάχες για να τον υποχρεώσουν ν’ αλλάξει γνώμη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, με τον καιρό, δημιουργήθηκαν διεθνείς οργανώσεις στην γερμανικά, την Αυστρία και αλλού, για να βοηθήσουν στη «Μάχη του Ελπίς» όπως συνήθιζαν να περιγράφουν τον αγώνα αυτού του νοσοκομείου!

Κάπως έτσι συγκεντρώνονταν χρήματα για φάρμακα, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και νοσοκομειακό υλικό, που έφθαναν στην Ελλάδα κάθε βδομάδα!
Ακόμα και σχολεία από ευρωπαϊκές χώρες το επισκέφθηκαν και τα παιδιά από το χαρτζιλίκι τους, αγόραζαν και πρόσφεραν χρήσιμα πράγματα!

Πολλά καινοτόμα μηχανήματα έφθασαν στο νοσοκομείο από εράνους μεταξύ ξένων πολιτών, που είχαν συγκινηθεί από τη δύσκολη μάχη που έδινε κόντρα σε όλους και σε όλα αυτό το νοσοκομείο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα τμήματα του «Ελπίς», που βοηθήθηκε σημαντικά με μηχανήματα από ξένους φίλους του, ήταν το γαστρεντερολογικό εργαστήριο, το οποίο διευθύνει ένας εξαιρετικός επιστήμονας, ο κος Βασίλης Δουλγέρογλου, που δίνει για τον ασθενή ακόμα και την ψυχή του.

Ως ανταμοιβή για τις εξαίρετες υπηρεσίες που προσφέρει το συγκεκριμένο εργαστήριο στην κοινωνία, κάποιοι αποφάσισαν να το αποδομήσουν και να το φέρουν σιγά-σιγά στην κατάσταση που βρισκόταν πριν το 2010.

Μεταθέτουν την μοναδική και άκρως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, χωρίς την οποία, το εργαστήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια και την μεταθέτουν στα εξωτερικά ιατρεία… έχοντας σκοπό να την αντικαταστήσουν με μια άλλη!

Όμως, επειδή στο συγκεκριμένο εργαστήριο, πραγματοποιούνται διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις, κατά τις οποίες, ενδοσκόπια εισέρχονται σε κοιλότητες του οργανισμού και εισχωρούν σε μεγάλο βάθος, δεν είναι τόσο απλό για μία ανειδίκευτη, στο συγκεκριμένο τομέα, νοσηλεύτρια, να ανταπεξέλθει με ασφάλεια… και μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, μέχρι και θάνατος!
Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης