Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπελδέκος
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Σε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου στα γραφεία της Επιστημονικής Εταιρίας Χειρουργικής Στόματος (Ε.Ε.Χ.Σ.) στην Πλάκα, πραγματοποιήθηκε απονομή διπλωμάτων στους συμμετέχοντες οδοντιάτρους των μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων εμφυτευματολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν εξέχουσες προσωπικότητες της ιατρικής και οδοντιατρικής επιστήμης, μεταξύ των οποίων και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Ντέιβιντ Σάρετ.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας Χειρουργικής Στόματος, Αν. Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Φραγκίσκος Φραγκίσκος, ο οποίος μετά το τέλος της εκδήλωσης μίλησε στην κάμερα του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο κ. Φραγκίσκος «σκοπός της εταιρίας είναι η μετεκπαίδευση οδοντιάτρων σε τομείς όπως η χειρουργική στόματος, η εμφυτευματολογία και η αισθητική της περιστοματικής περιοχής. Επεσήμανε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή τρέχουν δύο μετεκπαιδευτικά προγράμματα, τη χειρουργική στόματος και την εμφυτευματολογία που θα ξεκινήσει σε περίπου ενάμιση μήνα».

Δείτε τη δήλωση του κ. Φραγκίσκου:

Ο Γιώργος Νεόφυτος, Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Χ.Σ. δήλωσε από τη μεριά του ότι «σήμερα είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η απόκτηση γνώσεων, εξειδίκευσης, δεξιοτήτων και εμπειρίας ώστε να αποκτήσει ο οδοντίατρος πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Αυτό αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή στα προγράμματα της εταιρίας μας».

Δείτε τη δήλωση του κ. Νεόφυτου:

Τέλος η Αντιπρόεδρος της εταιρίας Πέπη Παπανικολάου στην ερώτηση γιατί κάποιος να επιλέξει τα προγράμματα της Ε.Ε.Χ.Σ., ανέφερε ότι «η φιλοσοφία της εταιρίας είναι ο σεβασμός στον εκπαιδευόμενο. Οπότε έχουμε επιλέξει να παρέχουμε ουσιαστική και ποιοτική εκπαίδευση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε ένα χώρο άρτια εξοπλισμένο και οργανωμένο».

Δείτε τη δήλωση της κα Παπανικολάου:

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Ντέιβιντ Σάρετ προέβη και σε μία ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση, καθώς ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την έναρξη των προσπαθειών για δημιουργία του πρώτου Ιδιωτικού Οδοντιατρικού Κολεγίου στην Ελλάδα. Σκοπός είναι όλα να είναι έτοιμα μέχρι την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με την ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού κολεγίου οδοντιατρικής θα παρέχεται στους σπουδαστές άρτια επιστημονική κατάρτιση, απαραίτητη για το επαγγελματικό μέλλον όλων των εν δυνάμει οδοντιάτρων.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση:

Παρακολουθήστε την απονομή των διπλωμάτων:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης