Αν δοκιμάσατε να κάνετε γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και σας άρεσε, τότε σας έχουμε καλά νέα. Όταν με το καλό γεννήσετε, μπορείτε να κάνετε γιόγκα μαζί με το μωρό σας. Θα έρθετε πιο κοντά και, φυσικά, θα χαλαρώσετε. Το Baby yoga είναι η γιόγκα που εφαρμόζεται στη βρεφική ηλικία, αλλά και στη νέα μητέρα. Καλύπτει τις χωριστές ανάγκες των δύο τους ταυτόχρονα, αλλά και την κυριότερη: να είναι μαζί. Ενθαρρύνει τον δεσμό τους.
 
Το μωρό ανακαλύπτει τον κόσμο στην ασφάλεια της αγκαλιάς της μητέρας του και η μητέρα σιγά σιγά ξαναέρχεται σε επαφή με το σώμα της, ύστερα από την εμπειρία του τοκετού. Φροντίζει τον εαυτό της φροντίζοντας και το μωρό της, και αυξάνει έτσι την αυτοπεποίθησή της ως νέα μητέρα . Επίσης, μέσω της φιλοσοφίας της γιόγκας, συγκεκριμένα μέσω των γιάμα και νιγιάμα, θα βρει έναν «αρωγό» να την υποστηρίζει, καθώς αυτή η μεταβατική περίοδος είναι πλούσια σε αμφιβολίες, δυσκολίες και απορίες.
Μαμά και μωρό μπορούν να γευτούν στιγμές βαθιάς χαλάρωσης, οι οποίες θα τους αναζωογονούν. Δίνει, επίσης, σε νέες μητέρες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άλλες μητέρες και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, σε μια περίοδο που μπορεί να βιώσουν αρκετή μοναξιά.

Είναι, μάλιστα, ζωτικής σημασίας η επικοινωνία μεταξύ μητέρας και μωρού και σε σωματικό επίπεδο, μέσω του μασάζ, της αφής και της αλληλοεπίδρασης. Μια τέτοια επαφή δημιουργεί βαθιές ρίζες για υγιή και μακροχρόνια σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:familylife
Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης