Ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας του Δήμου συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το οποίο στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στα 7.500. Παρά την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας της σημαντικής προόδου της ιατρικής επιστήμης που οδήγησε σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα να εντοπίζεται ο καρκίνος σε πρώιμο στάδιο, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης, θα βρίσκεται την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ επί της οδού Σόλωνος 78.

«Η πρόληψη είναι κομμάτι της κουλτούρας που λειτουργεί ο δήμος μας. Είναι στρατηγική επιλογή μας, όχι μόνο να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την πρόληψη, αλλά να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Με το χώρο, το χρόνο και τους ανθρώπους μας. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε» επισημαίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-3626587 – 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78 (καθημερινές 08:00-17:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης