Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος στο Πολεμικό Μουσείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 02:07
Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος στο Πολεμικό Μουσείο
Δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο προσφέρει το Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας, στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης, στις 27 και 28 Ιανουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2), με θέμα τον «πλήρη προληπτικό έλεγχο από την παιδική έως και την τρίτη ηλικία».

Σκοπός του Κολεγίου είναι να συμβάλει στην ενημέρωση και πρόληψη των σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων, επισημαίνοντας ότι μόνον το 40% του γενικού πληθυσμού έχει τέλεια όραση, ενώ ο συχνός έλεγχος και η πρώιμη διάγνωση των σοβαρών οφθαλμικών παθήσεων προστατεύουν από σταδιακή ή και μόνιμη απώλεια της όρασης.

Στον χώρο του μουσείου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, όπου θα διενεργούνται οφθαλμολογικές εξετάσεις από γιατρούς του Κολεγίου χωρίς καμία χρέωση.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα γίνεται προληπτικός διαθλαστικός έλεγχος για διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία, στραβισμός, διαβήτης), προληπτικός έλεγχος για καταρράκτη, τοπογραφική απεικόνιση κερατοειδούς για έλεγχο κερατόκωνου, διάγνωση γλαυκώματος με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα (OCT-HRT), έλεγχος με οπτική τομογραφία της ωχράς κηλίδας για ηλικιακή εκφύλιση, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και υαλοειδοωχρική έλξη.

Επιπλέον, θα παρέχεται κατ’ ιδίαν συμβουλευτική από οφθαλμιάτρους του Ελληνικού Κολεγίου Οφθαλμολογίας και θα υπάρχουν ενημερωτικές ομιλίες γιατρών του Κολεγίου σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό κατά τις απογευματινές ώρες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της εκδήλωσης είναι 9.00-20.00.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016, 02:07