Δωρεάν περίθαλψη στο ΕΣΥ για τους ανασφάλιστους πολίτες από τον Ιούνιο, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας θα είναι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια ενώ το «εισιτήριο» θα παρέχεται μετά από παραπεμπτικό γιατρού του ΠΕΔΥ και έγκριση από ειδική επιτροπή του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εικόνα ότι μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αισθάνονται αποκλεισμένοι και κινδυνεύοντες σε μια Ευρωπαϊκή χώρα του 2014, είναι μια εικόνα που δεν μας τιμά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης κατά την διάρκεια σύσκεψης για τον απολογισμό του έργου των Νοσοκομείων για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Περιγράφοντας την γενική αρχή του προγράμματος, ο υπουργός είπε ότι ο ανασφάλιστος «εφόσον παίρνει παραπεμπτικό από γιατρό της πρωτοβάθμιας ότι χρήζει άμεσης νοσηλείας, θα μπορεί να προσέρχεται στο δημόσιο νοσοκομείο και εκεί τριμελής επιτροπή, θα κρίνει τη σοβαρότητα της καταστάσεως». Διευκρίνισε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται «για να αποφύγουμε φαινόμενα καταχρήσεως που θα μπορούσαν να τινάξουν τον προϋπολογισμό μας στον αέρα».

Το κόστος θα καλύπτεται από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και σε περίπτωση «εκτίναξης» της δαπάνης, τότε το νοσοκομείο θα επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι σε δεύτερη φάση θα υπάρξει πρόγραμμα για την κάλυψη και των φαρμάκων των ανασφάλιστων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, με βάση τους λειτουργικούς και οικονομικούς δείκτες των νοσοκομείων, στα πιο αποδοτικά Γενικά νοσοκομεία περιλαμβάνονται τα Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, Κρατικό Νίκαιας, Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αλεξάνδρα, Βενιζέλειο, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο, Τρίπολης, Μυτιλήνης, Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», «Αγιος Ανδρέας», Βέροιας. Αντίθετα, χαμηλές επιδόσεις εμφανίζουν τα νοσοκομεία Αιγίου, ΚΑΤ, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Θηβών και Κοζάνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης