Δράσεις των Υπ. Υγείας και Παιδείας ενάντια στο κάπνισμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 18:43
Δράσεις των Υπ. Υγείας και Παιδείας ενάντια στο κάπνισμα
Πρόγραμμα προαγωγής της υγείας στα σχολεία της χώρας, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος, υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

«Γνωρίζω και αποφασίζω: δεν μαθαίνω να καπνίζω» τιτλοφορείται η δράση των δύο υπουργείων, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Τα προγράμματα αγωγής υγείας εφοδιάζουν όλους τους μαθητές με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να διαφυλάξουν την υγεία τους.

Οι δράσεις των δύο υπουργείων παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού.

«Μόδα είναι να μην καπνίζεις» είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, και σημείωσε ότι είναι θλιβερό το θέαμα να καπνίζουν ενήλικες σε κλειστούς χώρους, παρουσία παιδιών.

Οι δράσεις μας αφορούν στην πρόληψη συγκεκριμένων νοσημάτων, στην υιοθέτηση υγιεινής συμπεριφοράς, αλλά και στην αποφυγή παραγόντων που επιβαρύνουν την υγεία, ανέφερε ο υπουργός.

Πρόκειται για εθνική προσπάθεια να μάθει κάποιος να μην καπνίζει, επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 18:43