Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ως προς τη HIV λοίμωξη συνδιοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS, αύριο Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανάλογη ανακοίνωση :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε συνεργασία με τον  Περιφερειακό ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη «Θετική Φωνή», το Thess Checkpoint, το Τμήμα Νοσηλευτικής ΔΙΠΑΕ, το Κέντρο Ζωής, και τη Helmsic (Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αύριο Κυριακή  1 Δεκεμβρίου  από τις  12.00 έως τις 19.00  στον πεζόδρομο επί της οδού Αγίας Σοφίας, με διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 18.00 με την παρουσία μουσικού συγκροτήματος και το σχηματισμό του διεθνούς σήματος ευαισθητοποίησης για το AIDS (κόκκινο κορδελάκι-red ribbon), από εθελοντές.

Παράλληλα αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, επί της Μοναστηρίου 53-55, (κτίριο  Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας) από τις 12.00 έως τις  15.00 θα πραγματοποιηθεί δράση, σε συνεργασία με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί πανό όπου θα έχει ζωγραφιστεί  graffiti σχετικό με την  ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς το πρόβλημα του κοινωνικού στίγματος για τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV. Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου πανό θα γίνει ταυτόχρονα σε 3 πόλεις (Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη). Παράλληλα  θα τοποθετηθεί περίπτερο όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και θα παρέχονται σχετικές πληροφορίες στους πολίτες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης