Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Α.Ε.) οργανώνει την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος», από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, αφιερωμένη στην πρόληψη. Κάθε χρόνο στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος, εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δερματολόγοι της Ε.Δ.Α.Ε. σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22  ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MySkincheck.gr είναι μια ιστοσελίδα προσβάσιμη σε όλους. Δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αξιολογήσει το επίπεδο κινδύνου του δέρματός του, όσον αφορά στα μελανώματα ,αλλά και να μάθει να παρακολουθεί πιο εύκολα το δέρμα του, χάρη στη σελίδα «εξετάστε τις ελιές σας τώρα», ενώ δίνει συμβουλές και υπενθυμίζει τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο.

Ένα από τα δέκα είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αποτελεί ο καρκίνος του δέρματος. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Περίπου 130.000 μελανώματα παρουσιάζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 90% των μελανωμάτων μπορεί να θεραπευτεί, αν διαγνωστεί έγκαιρα. Οι ειδικοί επιμένουν: «Αφιερώστε πέντε λεπτά, για να ελέγξετε το δέρμα σας» και στην ιστοσελίδα Myskincheck.gr, που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.ΑΕ) με την υποστήριξη των δερματολογικών εργαστηρίων της La Roche-Posay, παροτρύνουν τους πολίτες να ελέγχουν τακτικά το δέρμα τους και να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, αν παρατηρήσουν κάποιο ύποπτο σημάδι, υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος είναι απαραίτητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης