Η διακοπή του καπνίσματος σύντομα θα μπορεί να πραγματοποιείται και με εμβολιασμό! Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Nabi, που σε συνεργασία με τον βρετανικό φαρμακευτικό κολοσσό GlaxoSmithKline παρασκεύασε στις ΗΠΑ ένα εμβόλιο κατά του καπνίσματος, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη φάση δοκιμών.

Οι δοκιμές βρίσκονται στην τρίτη φάση και σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα εμβόλιο που εμποδίζει την πρόσληψη νικοτίνης από τον εγκέφαλο, οπότε ο καπνιστής δεν αισθάνεται την απόλαυση που τον οδηγεί στον εθισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκείμενου να υπάρξουν αποτελέσματα, ο καπνιστής θα πρέπει να εμβολιαστεί έξι φορές (μία φορά το μήνα για έξι μήνες), έτσι ώστε να αποκτήσει τα αντισώματα που θα τον βοηθήσουν να κόψει το κάπνισμα. Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από εννέα φορείς, το νέο εμβόλιο φάνηκε να βοηθά το 50% των καπνιστών στη χορήγηση πέντε δόσεων και το 80% των εθελοντών στη χορήγηση έξι δόσεων, να κόψουν το κάπνισμα. Αν το σύνολο των δοκιμών πάει καλά, το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει το νωρίτερο το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης