«Έμβρυο» στην κοιλιά 10χρονου κοριτσιού!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 09:24
«Έμβρυο» στην κοιλιά 10χρονου κοριτσιού!
Ένα «έμβρυο» που δεν είχε ακόμα σχηματιστεί αφαίρεσαν από την κοιλιά ενός 10χρονου κοριτσιού οι γιατροί της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Λ., αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ένα σπάνιο περιστατικό που συνήθως δεν εμφανίζεται σε τέτοιες ηλικίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έφθασε ένα κοριτσάκι 10 χρόνων από χωριό της ορεινής Καρδίτσας με ισχυρούς πόνους στην κοιλιά. Στο νοσοκομείο με υπέρηχους και αξονική εντοπίστηκε μια διόγκωση στον χώρο της κοιλίας, που σχεδόν καταλάμβανε όλη την περιοχή της λεκάνης. Η μικρή με προτροπή του διευθυντού της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, κ. Ανδρέα Μάρκου, μπαίνει αμέσως στο χειρουργείο για να χειρουργηθεί επειγόντως.

Την επέμβαση αναλαμβάνει ο κ. Μάρκου με τον επιμελητή της κλινικής κ. Παντελή Λαμπρινάκη. Οι γιατροί ανοίγουν την κοιλιά της 10χρονης και βρίσκονται προ εκπλήξεως, καθώς μπροστά τους εμφανίζεται μία ογκώδης μάζα διαστάσεων 10 Χ 15 εκατοστών και βάρους περίπου 1.200 γραμμαρίων.

Ο όγκος αφαιρέθηκε και ανοίχτηκε για να εμφανιστεί αυτό που λέγεται στην ιατρική ορολογία «τεράτωμα». Επρόκειτο, δηλαδή, για ένα μόρφωμα σαν έμβρυο που είχε δέρμα, μικρά οστά κ.λπ..

Πηγή: thessalianews

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 09:51