Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Hypertension», το νιτρικό άλας που περιέχεται στα παντζάρια βοηθάει στη πτώση της πίεσης του αίματος.

Μάλιστα όσο υψηλότερη είναι η πίεση ενός άνθρωπου, τόσο πιο αποτελεσματικά είναι τα παντζάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα έδειξε πως μέσα σε ένα 24ωρο η υψηλή πίεση αυτών που έπιναν παντζαρόζουμο έπεφτε αισθητά, ενώ η κατάποσή του από άτομα με κανονική πίεση επίσης οδηγούσε σε πτώση της πίεσής τους.

Οι ερευνητές επιμένουν πως μια σωστή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, μπορεί να βοηθήσει την υγεία και να αντιμετωπίσει, εν μέρει, φυσικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης