Τα περιστατικά αναφυλαξίας, της δυνητικά θανατηφόρας αλλεργικής αντίδρασης, είναι δυνατό να αυξηθούν σε συχνότητα, λόγω της κατανάλωσης κρεάτων.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες των Πανεπιστημίων της Virginia και του Tennessee, με επικεφαλής τον δρ. Σκοτ Κόμινς. Οι ερευνητές εξέτασαν το αίμα 60 ασθενών που εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα αλλεργιών και διαπίστωσαν ότι το σάκχαρο άλφα- λακτόζη, η ουσία που υπάρχει κατά κόρον στο κρέας, πιθανόν οφείλεται για τις αντιδράσεις αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναφυλαξία προέρχεται από την «πάλη» του σακχάρου με τα αντισώματα IgE, τα οποία βρέθηκαν στον οργανισμό των 25 εκατ. των 60 ασθενών. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ατόμων που είχαν τόσο την άλφα- λακτόζη όσο και τα αντισώματα στο αίμα τους, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα περιστατικά της αλλεργίας είναι κάθε άλλο παρά σπάνια.

Το αλλεργικό σοκ της αναφυλαξίας είναι δυνατό να εκδηλωθεί σε χρονικό διάστημα από λίγα λεπτά έως κι έξι ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης