Θετική στον κορωνοϊό βγήκε τελικά η γυναίκα που νοσηλεύεται από το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Βοστάνειο» στη Μυτιλήνη.

Η γυναίκα εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ στο χωριό Πλωμάρι και είχε επισκεφτεί τον προηγούμενο μήνα το Ισραήλ για να προσκυνήσει στους Άγιους Τόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα από το Ινστιτούτο Παστέρ όπου είχαν σταλεί δείγματα, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται το μεσημέρι από τον ΕΟΔΥ.

Η γυναίκα από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχει εισαχθεί στον θάλαμο λοιμωδών νοσημάτων.

Είναι άγνωστο αν η γυναίκα θα παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ή αν θα σταλεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς εκτός νησιού. Υπάρχει βέβαια και ένα τεράστιο θέμα: τι θα γίνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αν υπάρξουν επιπλέον κρούσματα, καθώς θα είναι δύσκολο το νοσοκομείο με τις υπάρχουσες δομές να φιλοξενήσει πάνω από 6 περιστατικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα  -όπως είχε αναφέρει χθες η ΕΡΤ Αιγαίου- είχε επιστρέψει στα τέλη Φεβρουαρίου από εκδρομή στους Άγιους Τόπους και τις τελευταίες ημέρες είχε συμπτώματα γρίπης. Επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, γιατροί του οποίου της συνέστησαν άμεσα να επισκεφτεί το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην περιοχή διαμονής της γυναίκας έγιναν χθες απολυμάνσεις σε κάθε χώρο που είχε επαφή (ακόμα και στο χώρο της εργασίας της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες), ενώ έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες σε όλα τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή (οικογένεια και εργασιακό περιβάλλον)

Πηγή: grtimes,lesvosnews 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης