Επτά σημάδια υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 15:05
Επτά σημάδια υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης
Μολονότι κάποιος μπορεί να είχε εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν τον καθιστά απαραίτητα και συναισθηματικά ευφυή.

Αυτό ισχυρίζεται έρευνα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Independent, παραθέτοντας επτά σημάδια που υποδεικνύουν ανθρώπους με υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης.

1. Η τεμπελιά


Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που είναι συναισθηματικά έξυπνοι βαριούνται λιγότερο και είναι περισσότερο δραστήριοι επειδή ξοδεύουν αρκετό χρόνο στο να σκέπτονται πιο πολύ από τους άλλους.

2. Μαθαίνουν από τα λάθη τους


Οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο, είναι πιο δεκτικοί στο να παραδέχονται τα λάθη τους, μαθαίνοντας απ' αυτά.

3. Βρίζουν περισσότερο

Μολονότι μπορεί να εκτιμάται ως σημάδι περιορισμένου λεξιλογίου, σύμφωνα με έρευνα του 2015, αποτελεί δείγμα εξυπνάδας.

4. Ξενυχτούν

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "Psychology Today" δείχνει ότι τα έξυπνα παιδιά πάνε για ύπνο αργά.

5. Διαβάζουν πολύ


Το διάβασμα βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης, συμβάλλει στην ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συγκέντρωσης.

6. Τους αρέσει το "μαύρο χιούμορ"


Όσοι από σας απολαμβάνετε τα μαύρα αστεία (που συνδέονται με θάνατο ή αρρώστιες) φαίνεται, σύμφωνα με έρευνα, πως είστε εξυπνότεροι.

7. Κάνουν χρήση ουσιών

Το 2012 Βρετανοί ερευνητές συνέδεσαν τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης στην παιδική ηλικία με την χρήση των ουσιών κατά την ενηλικίωση. Επιπλέον, μια άλλη έρευνα έδειξε ότι ενήλικοι που πέτυχαν υψηλά σκορ σε τεστ νοημοσύνης όταν ήταν παιδιά ή έφηβοι συνήθιζαν να πίνουν αλκοόλ περισσότερο από εκείνους που είχαν χαμηλότερο σκορ στα αντίστοιχα τεστ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 15:08