Όπως αναφέρουν ερευνητές, μια φυσική ουσία που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να προστατεύει από τον διαβήτη.

Το παλμιτολεϊκό οξύ περιέχεται στο γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και το βούτυρο αλλά δεν μπορεί να παραχθεί στον οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 3.700 ανθρώπους ανακάλυψε ότι υψηλότερα επίπεδα παλμιτολεϊκού οξέως συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Dariush Mozaffarian, δήλωσε ότι το μέγεθος της σχέσης είναι εντυπωσιακό. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν τριπλάσια διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη μεταξύ ανθρώπων με τα υψηλότερα επίπεδα στο αίμα του συγκεκριμένου λιπαρού οξέως. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών, που αν καταναλωθούν με υπερβολή μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους. Έτσι, συνιστάτε η επιλογή γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης