Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τη γονιδιακή διαφορά των δύο φύλων, η οποία σχετίζεται με τον σχηματισμό του καρκίνου των πνευμόνων. Κι ενώ η γονιδιακή σύσταση που συνδέεται με τον καρκίνο των πνευμόνων στο ανδρικό φύλο μοιάζει να είναι αρκετά πολύπλοκη, οι επιστήμονες δείχνουν αισιόδοξοι στην περίπτωση των γυναικών. Η μελέτη του Πανεπιστημίου «Duke» της North Carolina, με επικεφαλής τον δρ. Ανίλ Πότι, δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «JAMA».

Κατά τη διάρκεια του πειράματος των Αμερικανών ερευνητών, αναλύθηκε το DNA από 787 ασθενείς. Όπως διαπιστώθηκε, «η βιολογία του γυναικείου καρκίνου δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο των ανδρών». Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνά τους είναι δυνατό να συμβάλει στη δημιουργία πιο αποτελεσματικών τεστ, προκειμένου να καθορίζεται η γενετική «υπογραφή» του καρκινικού όγκου σε κάθε ξεχωριστό ασθενή και να χορηγούνται οι κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας σημειωθεί, τέλος, πως ο καρκίνος των πνευμόνων είναι η κυριότερη αιτία θανάτου από τη νόσο διεθνώς, από την οποία πεθαίνουν 1,3 εκατ. άτομα ετησίως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης